Tvarohový koláč s goji
Tvarohový koláč s Goji patrí medzi tie menej zdravé receptíky ale zato je vynikajúci. Ak si strážite postavu mali by ste si dávať pozor. Avšak ak chcete trochu zhrešiť a môžete si to dovoliť je tu pre Vás tento recept.
Potrebujeme:
Cesto:
- 150g hladkej múky
- 150g masla
- 100g zomletého trstinového cukru
- 1 žĺtok
- 1 balíček vanilkového cukru
- lyžička prášku do pečiva
Poleva:
- 150g práškového cukru
- 500g tvarohu
- 2 vajcia
- Goji podľa chuti
Postup:
Maslo rozpustíme, pridáme všetky ostatné ingrediencie a vymiesime tuhé cesto. Formu si vymažeme tukom a cesto do nej vtlačíme. Vložíme na 6 minút predpiecť na 180° a medzi tým si pripravíme tvarohovú polevu. Tvaroh zmiešame so žĺtkami a práškovým cukrom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý jemne primiešame do tvarohovej zmesi. Na vrch posypeme plodmi goji a vložíme na 20 minút a 180° dopiecť.
Tento recept patrí medzi tie „menej zdravé“ a tak ak si strážite kilá opatrne sním.
(obrázok je ilustračný)